torsdag 1 december 2011

Man valde att behandla.


I morse fick Elias ta ännu mera blodprov. Han har vart så himla duktig! Proverna visar ännu sämre värden idag än igår. Man ska ha mellan 300-150. Igår hade Elias 10, idag hade han under 5. Eftersom han haft sina blåmärken ett tag, trodde doktorn inte att det kommer att läka ut av sig självt, alltså väljer man då att behandla.

Idag har han fått medicin i droppform. På lördag ska ännu mera prover tas, och om han svarar får han antingen mer, eller så kanske han inte behöver det, om vi har tur. Svarar han inte kommer man att byta ut till kortison, men då måste man ta ett benmärigsprov, och då måste han isf sövas.
Hoppas vi slipper det!

Elias har fått permis, och vi e hemma tills på lördagmorgon igen. Då ska vi vara tillbax på lassis.
Han e en riktig kämpe min lille prins!

Han har vart rätt så deppig och ganska ledsen. Men när helikoptern landade så sken han upp. Vi gick ut och tittade. Det resulterade i att han fick kika in i helikoptern å sitta i förarsätet. Ögonen lös av lycka efter det. =) Tänk vad en liten grej kan göra mycket! Jag har alltid gillat personalen på lassis (Jag bröt ju foten för nåra år sen). Tycker dom är trevliga och sköter sitt jobb proffsigt.
(Nja, inte på förlossningen dock).

Jag känner mej glad att han mår bra trots allt. Det kommer att ta en tid innan han är frisk, doktorn kunde inte säga, men ca ett halvt år eller lite mer. Det hade vart underbart att ha haft bygget klart, så att man kunde koncentrera sej på att han ska bli frisk. Hade gjort honom lugnare också.

Ta hand om varann!

4 kommentarer:

  1. Ja du livet är så skört! Cancer-spöket jagar min familj! Fy vad jag hatar det! Men för varje morgon som vi alla lever, får man vara tacksam!

    Vi får alla leva en dag i taget, och göra det bästa av nutiden; det är ju faktiskt den enda tid vi alla har!

    Så sant som du skriver: vi ska vara rädda om varandra!

    Visa kärlek och medmänsklighet, den korta tid vi alla vandrar här på jorden!

    Jag älskar er alla innerligt! Jag tror att detta kommer att gå bra i slutändan!

    Vad roligt att Lillo fick gå in i helikoptern! Han som älskar maskiner av alla slag!

    Puss och kram till hela familjen, men särskilt till "Lillo" Elias!
    mamma/svärmor/mormor

    SvaraRadera
  2. Naw prinsen. Tänker på er & skönt att det går att behandla och han inte kommer hadet för evigt!
    Förstår det är tufft när ens barn blir sjuka, en annan sak om det hadde varit en själv...
    Vet precis vad du går igenom..jag mailar dig ngn kväll..finns här för dig om det är ngt..så bara skriv!

    SvaraRadera
  3. Hittade hit genom en länk på en annan blogg och vill bara skicka en hälsning. Förstår att det måste varit en hemskt jobbig period för er alla och hoppas på att Elias snart blir bra!

    SvaraRadera
  4. Ibland står tiden liksom stilla och det som betyder allt för en blir extra betydelsefullt.Förstår att Du o din familj har det jobbigt just nu o önskar inget högre än att din vackra son snart blir frisk.Varma hälsningar från Inas mamma.

    SvaraRadera