fredag 11 februari 2011

Ojoj...


Alla håller vi med om att det var tvära kast när det gäller vädret!
Först var det nästan vår. Sen blev det en hård vinter igen!
Jag hade precis lyckats få ur det stora isblocket ur badkaret i hagen, för att fylla på med vatten i slangen som äntligen inte är fryst! MEN, nu är det baljor som gäller igen. Får se det positiva i det hela, gratis träning. Drar ju baljorna (ca 80 kilo) från stallet till hagen. Men det är inte det som är jobbigast tycker jag. Det jobbiga är faktiskt att skotta taket, aaa... å all annan skottning.
Vår granne Stefan va här i förmiddags och skottade. Underbart! Den här snön är ingen lek. Inget "pluff", utan supertungt! Anledningen till att jag måste skotta taket så fort det snöar, e att när det blir lite för tungt så börjar det droppa in. Det är i den delen av huset som ska rivas, så det är ingen fara. Men det är inge vidare kul att ha hinkar inne.
Nä, nu får det faktiskt vara nog! Jag gillar inte vintern i vanliga fall heller, ni vet när den är grön/brun. Och detta är fasen inte roligt! Har ju funderat ett antal ggr på att fly landet! Försår inte hur folk kan flytta hit!?

Min bästa vän Jessika (inte frugan, för hon heter ju Carla) är just nu på väg hit.
Båten skulle egentligen lagt till 23:20, men den är försenad till 01:15. För min del är det ingen fara (nattuggla ni vet), men ja hoppas att dom inte är allt för illamående när dom kommer iland! Det lär ju vart ganska guppigt med tanke på att det råder klass 2 varning på hela Östersjön, ända upp till södra Bottenhavet. Även Finska viken och Rigabukten har klass 2.
Hoppas som sagt att det är ok med dom!


Såhär såg det ut på vägarna här idag! När jag skulle handla såg jag INGENTING alls på vissa sträckor, den enda ledtråden jag fick var lamporna från mötande bilar. Läskigt! Men såhär blir det bara där det är åkrar. Körde förbi flygplatsen (banans kortsida), och där var det lika läskigt!
Bilden här ovan är lånad från SR.

Nu ska ja bädda åt dom så att vi slipper göra det efter att jag hämtat dom.
Hoppas ni haft en bra dag!

6 kommentarer:

  1. Usch nej, nu räcker det med vinter!! Ser inget positivt alls med en lång och kall vinter. :-( Dessutom kvittrade fåglarna en massa tidigare i veckan och man såg gräsmattan på flera ställen, så man trodde ju nästan att våren var på gång!

    Köra bil eller åka båt i ovädret undviker jag helst. Bättre att stanna inomhus om man kan. Men ibland har man ju inget val. Åh känner verkligen för att åka utomlands nu. Tyvärr verkar det vara många som gör det för resorna är ju jättedyra!

    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Idag skiner iaf solen här, underbart!
    Ja varför bor du inte närmre för,tihi;)Jo kändes ganska tungt sista dagen på jobbet som man trots allt gått varje dag i snart 4 år till..men kroppen behöver vilan..

    SvaraRadera
  3. Ojojoj vilken SNÖ-Ö!!!!
    Här är det snöfritt sedan en tid tillbaka. SKÖNT!!! Tom lite vårblommor som börjar titta upp. Längtar så!! Och varje vinter funderar jag allavarligt på att flytta till varmare breddgrader... Kram!

    SvaraRadera
  4. O kallt e det! Nu vill jag ha vår! Och fågelsång o blommor!
    Fy sjutton för att åka båt i oväder!
    Kram

    SvaraRadera
  5. STor kram på alla hjärtans dag söta du!! <3

    SvaraRadera
  6. Bläääk kallt är det med ute=( Min första dag som mammaledig,tihi,känns lite konstigt..du har fått mail=)

    SvaraRadera