måndag 11 oktober 2010

En helt perfekt dag!

Idag var jag och Inez med Adam till skolan. I morse var det vår första frostnatt och jag fick skrapa rutorna imorse. =( Attans i gattans då!
Första lektionen visade sej vara syslöjd (jippi). Jag älskar den lukten. =) Kan inte förklara varför. Adam hann göra klart sitt spöke, och så hann han göra en bläckfisk åxå. Men lite hjälp av mej. =) (Kunde inte hålla fingrarna i styr). Inez gillade spegeln mest av allt. En stoooor rackare som fanns i sysalen.

Inez roade sej med lita av varje. Äta tråd, torka golv med en våtservett å leka med sina leksaker jag hade med.
Här ser ni Adams fina spöke. Det är en handdocka som man sätter på sej som en vante.
Såhär fin blev bläckfisken, som Adam gjorde till Inez. Jag var med och så till att allt knöts ordentligt. Det fick heller inte bli plastögon, utan bara vanligt garn. Den vart poppis av Inez!
Elias tycker om att vara i sandlådan på rasterna, har jag märkt dom här två dagarna jag vart med i skolan. Det är mest traktorer och grävskopor som e grejen. Idag hittade han "blålera". =)
Skolan är ju nyrenoverad, så pass nyrenoverad att det ff inte är klart. Matsalen och den delen 1:or och 2:orna är i är klara. 3-6 går just nu i baracker. Skönt att slippa det den här terminen, då dom gjort sin del där förra. Gympasalen är inte heller klar. Allt är byggt i matreal som är ljuddämpande. Tom borden. Det är väldigt fint! Här sitter dom och äter. Elias i orange.
Skönt med små skolor. Kommer ihåg hur full våran matsal var när jag var liten!

Inez fick åxå mat (såklart), men sin egen burk. Hon tycker det är spännande med alla barn och all uppmärksamhet hon får! =)
Adam å sitt "gäng" slängde i sej maten och swich så va dom ute. Jag fick sitta för mej själv å äta.
Adam och Oskar är likadana. Tyckte det såg roligt när dom satt bredvid varann! =)
Här skrivs det så det ryker...
Inez snodde åt dej lekis mjuka träklossar. Dom hade hon riktigt kul med. mest den runda som hon fick krypa efter hela tiden... Nu är klockan 12, och skoldagen är slut. Vi beger oss först hem för att mata hästarna, sen åker vi vidare till Ica Maxi för en storhandling (Igen). Efter det åker vi ner till standpromenaden och tar os ev sväng. bestämmer oss för att gå in på Almedalbiblioteket. Där lämnar vi både tillbaka böcker och lånar nya. Sen tar vi en fika. Alla tog hallonpaj med vit choklad. Det va supergott! =)
Elia surfar på en sten. =) Han e rolig min lilla grabb! Haha.. =D

Adam försöker kasta macka, men hittar en flintaten istället å blir överlycklig. Tänk att en STEN kan göra barn glada! Det e otroligt egentligen!
En svårfotat bild i havsblåsten. Men alla kom vi me p åbilden iaf. =)
Inez gillar biblan! peciellt alla kuddar som finns i små hörn. Idag upptäckte hon även det gigantiska fönstret. Det var kul att titta ner på folk på gatan. Hon "hejjade" på dom.
Adam har hittat en bra bok, som han lånade. Mysigt det er ut!

Elias hittade åxå massa böcker. Man måste säga stopp efter ett tag. =) Men tänk va bra det är med bibliotek! Inez fick åxå låna en bok såklart.

Till middag har vi idag ätit smörgåstårta och firat Uffe lite ii förskott eftersom han fyller år på onsdag, men har något med jobbet på kvällen då (såklart).

Nu ska vi snart ha "tea time" sen blir det till att sy. =) Dagen har verkligen vart underbar! olen har lyst åxå, å det gillar jag som ni vet! Vem gör inte det föresten!? =)

Det enda lilla dåliga idag var först frosten, och att jag "råkade" svälja en äcklig fluga! (BLÄÄÄÄÄÄÄÄ) Den flög in i fel strupe dessutom, så ja har hostat hela eftermiddagen! Kunde heller inte hålla mej för att kräkas, då ja tycker det är så fruktansvärt äckligt! Flugor, alltså. Ja, kräk me för den delen... Ok, sorry, inte meningen... =)

Tjing...!

4 kommentarer:

  1. Ja, de var en annan boll han hittade! Han hade verkligen bitit sönder den. Vi som är så glada att inte hunden biter sönder bollar. Så kommer det en äv i stället =)
    Ha en fortsatt trevlig kväll!
    Malin

    SvaraRadera
  2. Va äckligt me flugan!

    Vilken härlig dag! Fina kort! Underbart att läsa din blogg!

    SvaraRadera
  3. Det där med stenar är så roligt! Jag har försökt att lära Adam och Elias skillnad mellan olika bergarter. Men jag är inte så duktig på det. Säg åt Adam att man kan bli geolog om man är intresserad av stenar.

    Dom sysslar med olika bergarter och även att knacka fram ädelstenar. Jag kände en gång en amatör-geolog, han hade alltid med sej i liten hacka så att han kund knacka sten. På Gotland har ni fantastiska möjligheter, med alla fina stenar som finns både vid havsstränderna och i övriga marker.

    SvaraRadera
  4. En heeeeelt underbar bild på dig och barnen!!Å de andra bilderna var också fina såklart men den bilden älskade jag!
    Lavv joo

    SvaraRadera