onsdag 13 april 2011

Återvinning, my as!

Alltså, det här med miljön! Tycker det är skit alltihop!
Allt handlar om pengar. Å det trista är att folk faktiskt inte fattar det.
Visst! Jag håller med om att vi ska vara rädd om våra jord! Vi ska sortera, försöka tänka miljösmart osv! Allt det håller jag med om. Men när det blir idioti, fattar ja inte ens varför vi håller på (tycker att alla elprylar borde hålla mer än två år tex! Alla ska vi väl ta ansvar!?).

Här på Gotland måste alla sortera soporna. Det är färgat och ofärgatglas, metall, plast, tidningar, papper, brännbart och kompost. Sen Glödlampor, batterier å sånt smått å gott.
Förut hämtade Gotlands kommun soporna på landsbygden, sk grindhämtning. Det var inte så ofta, metall hämtades tex 2 ggr/år. Idag måste alla åka till tippen. Var och en för sej. Miljövänligt å bra! Eller? Jo, om man köper en NY bil!



I Stockholm har man "småstationer" i varje område. Med konteinrar som man kan slänga olika saker, å då är det inte ens nåt krav, som vi här på ön har!
Varför sätter man inte upp såna stationer här också. Jag vet att dom finns inne i stan, men vi som bor lite längre bort måste ju åka nån mil.

En annan sak som jag funderat på är glasiglooarna. Vissa har hålen lodräta, alltså på sidan av makapären. Hur i hela fridens namn ska man få i "glassmulorna" som hamnar längst ner i påsen? Ska man ta dom för hand? Eller?
Viss har hålet lite uppåt, så att man kan hälla ner smulorna, vilket är smart! Känns lite som att vissa som designat dessa, aldrig själva slängt glas.
Dålig igloo som inte går att slänga smulor i.

Smartare Igloo som man kan hälla smulor i.

Igår när jag skulle panta flaskor på Maxi så hände det som alltid händer när jag ska panta. Någon, eller några flaskor saknar sträckod (barnen skyller ja på här) och då tar maskinen inte flaskan öht! Ehhh... JÄTTE miljövänligt! Alltså allvarligt! Ta flaskan å skit i att ge mej min krona. Jag gör det för miljöns skull, inte för att få 24:-. Nä... SKÄRPNING!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar