tisdag 18 januari 2011

Första elräkningen....

Ja, ideg kom den första elräkningen sen vi installerade jordvärmen.
Vi har ju tidigare vintrar haft en hög elräkning och KALLT inne. Ca 11 grader i köket har det vart. INTE kul att kliva upp på mornarna då!

Denna räkningen va på 4500:- Vilken skillnad! Å det är ju ff oisolerat som bara den. Dom gamla fönsterna (1-glas på vissa) sitter ännu kvar å läcker som såll. Likaså taket! Dessutom har det vart en riktigt kall månad! Så värre kommer det nog inte att bli. Den lär ju knappast bli kallare än vi haft det och det lär ju bli billigare när allt är tätt. Så summa kademumma av det hela e att elräkningen max kommer att ligga på ca 4500, men då mina kära vänner har vi haft VARMT inne. Jag har tom gått barfota! Å det har aldrig hänt innan vi fick in värmen. Dessutom så har vi numera veden som prydnad. Undrar va vi ska göra av all ved vi har egentligen!?

Mitt bästa tips e att byta till jord eller bergvärme!!! Lätt!

3 kommentarer:

  1. Vi har en luft/vatten pump och i huset har vi vattenburen golvvärme! Det är så sköööönt! Vi har grävt ur huset och torpargrunden och gjutit en platta inne i huset! Underbart!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hur stort oisolerat hus har du och hur stor var elräkningen innan? Ved innan? vad kostade jordvärmeinvesteringen?

    SvaraRadera
  3. Hej. Vårt hus är ingen bjässe direkt, utan ca 120 ink vinden (bli större snart).
    Vårt hus är byggt 1848 och har ingen isolering alls på taket. Det som är idag på vinden (halva övervåningen) är plåt på trä. Sen har vi englas fönser på flera ställen. Så huset läcker som ett såll! Vår elräkning innan (luftvärmepump)(luft/luft) var på ca 6800:- Men då hade vi runt 11-15 grader inne. Vi eldade en del i vedspisen, men tyvärr spreds inte värmen till övriga huset, utan bara i köket där den står.
    Vår instalation kostade 150 (utan grävning), då med alla rör, radiatorer, kulvert och själva "centralen" som också är en varmvattenberedare.

    SvaraRadera