torsdag 4 november 2010

Fönster på G.


Ja, nu börjar det hända lite grejer här i alla fall.
"Fönsterkillen" va här i dag å mätte. Vi ska ju inte ha standardfönster utan specialbeställda.
Det svåra nu är bara alla tillval. Med eller utan spröjs, spröjs utanpå eller mellan glasen, öppningsbara eller ej, höger eller vänster hängd, vädringsfunktion eller ej, handtag med knapp, lås eller utan något alls. Och det absolut svåraste! 46 (!!!!!) färger att välja på!

Detta är ett provfönster som vi fick ha kvar å klämma å känna på. Dom är helt underhållsfria, men ser ut som trä.Inga fula (förlåt alla) aluminiumfönster. Dessa är supersnygga och rejäla! Detta har spröjset mellan rutorna, vilket jag funderar på. Underlättar ju ganska mycket vid putsningen!

Såhär ser ea sidan ut idag. Dock är taket rött. Det nya ska bli som på bilden, svart. Här har vi satt vita fönster, men jag tycker det ser lite "naket" ut. Vad tycker ni?
Såhär kommer det att se ut på andra sidan. Idag är det bara en våning på "funkisdelen". (skitfult!)
Idag finns där ingen altandörr utan bara ett fönster.

Här är en skiss på färdigt resultat med altan å staketet klart.


Huuu... hur ska detta sluta! Har ni förslag får ni mer än jättegärna dela med er! Det ska, som ni ser passa ett vitt putshus med svart tak. Dom andra husen på gården är alla faluröda. (Inte för att det kanske spelar någon roll.)
Staketet kommer att bli liggande i vitt med mellanstolpar i grått.
Nu får ni hjälpa mej hallå! =)


4 kommentarer:

  1. Förslag:

    Svarta fönster på utsidan, vita på insidan! Det passar till det svarta taket!

    Att dom andra husen är röda (utom tvättstugan, som är vit), spelar ingen roll, tycker jag. Dom husen är yngre än ert boningshus som ju ursprungligen är att gammalt "bul"-hus.

    SvaraRadera
  2. Annars vita fönster. Det kan faktiskt vara vacker med att helt vitt hus. Där jag bor är husen och fönstren vita på utsidan. Jag tycker det är rogivande och vackert.

    Det fönstret på bild som är prov, verkar bra i sitt övriga utförande. På nedervåningen behöver ni inte ha några spärrar. Där kan det vara bra om fönstren går att öppna.

    På ovanvåningen måste ni ha barnsäkra spärrar. Om fönstren ska gå att öppna får ni överväga ur säkerhets-synpunkt, men det kanske går att ha lite öppet med spärr.

    SvaraRadera
  3. Åh, va spännande. Det kommer bli hur fint som helst. Längtar tills vårt hus är färdigt

    SvaraRadera
  4. Fint hus det där,annorlunda! Tack vi är med supernöjda med köket;)Vi har alltid ngt projekt på gång i huset,hehe. Just nu har vi många då det är mkt som måste bli klart innan bebbes ankomst. Hm hade gärna sovit en liten stund på efm.men jobbar heltid o kan inte med o lägga mig när jag kommer hem..hehe..

    SvaraRadera