söndag 18 juli 2010

Strömavbrott.

Ja, igår kom det efterlängtade regnet. Inte av mej, utan av alla andra, verkar det som.
För ALLA har klagat på denna värmen! Herregud! Aldrig kan folk vara nöjda! Folk betalar tusenlappar för att få sol å värme, men när man får den gratis, så klagar man!

Jag kan förstå folk som är sjuka och gamla, samt bebisar. Dessutom har ALLA höggravida "rätten" att klaga!
Men det är bara dom.

Igår kom det iaf! Det brakade loss här runt 12. Sen var det ett uppehåll å det var rena kaoset vid 18 tiden. Det blåste, blixtrade å dundrade. Blixten slog ner två ggr här i närheten. vet ff inte vart exakt. Hur som så vart hela ön strömlös. (Läs mer om det här). Reservkraften i Slite kom igång ganska så fort, men det vart många kortare avbrott.
Vi fyllde "hästbaljorna" med regnvatten, för att kunna spola toan. Å så fyllde vi massa dunkar med vatten. Eftersom vi har egen brunn, pumpas vattnet upp av en elektrisk pump, dvs, när det är strömavbrott, har vi inget vatten. Fattar inte varför man tog bort den manuella pumpen när man borrade ny brunn! Det tycker jag är det jobbigaste med avbrotten som är. Vi har ju vedspis, så på den kan man laga mat.

Vi bestämde oss iaf för att äta ute för en gångs skull. Max har en drive through, som vi hade tänkt använda oss av. Vi ock resten av ön, såg det ut som, så vi vände ganska snabbt bestämde oss för Thai Thai, en Thairesturang som gör god mat. MEN, där va det åxå packat!
Så vi åkte till en avlägsen pizzeria som inte turisterna hittar till. ;) Där gick det iaf att komma in genom dörren. Vi beställde en varsin "husets". Under tiden den skulle bakas, så åkte vi å hyrde film och köpte godis.

Väl hemma, hade strömmen kommit igång å vi kunde se två filmer utan avbrott! =)

Vi såg "Precious" (MYCKET bra) och "Änglar & demoner".
Det va mysigt, även om jag hellre hade velat äta middag på stranden å ligga i solen.

Idag är det inget regn som öser ner, men det är mulet å inte speciellt varmt heller. Så jag ska passa på att städa vinden, som jag efter det kommer att låsa! ALLA i min familj kommer att få "vindförbud" eftersom allt bara slängs in genom dörren! *surar*







Vi har nog kommit på att Inez verkar bli vänsterhänt hon me (Adam är det). Hon gör allt med vänster hand. Vi får se.




















Favoritkolssarna leker hon flitigt med!















Gos med pappa i soffan!




















Gårdagens Inez: Grå klänning från Lundmyr. Supersöt!

1 kommentar:

  1. Vi seglade ju in till Visby från Lauterhorn igår och gick igenom ovädret men det värsta kom senare på kvällen och det var rätt mörkt i alla hus runt hamnen och inte nån dusch gick att ta heller. Som tur är har vi gas i båten så matlagningen funkar perfekt oavsett. Lät gott med pizza och kul med film, vad såg ni?

    SvaraRadera